T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / NUSAYBİN - Nusaybin Halk Eğitimi Merkezi

Erkek Kuaförlüğü (Berberlik) Kursu

PROGRAMIN AMAÇLARI

 

Bu kurs programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerin;

1. İş sağlığı ve güvenliği (İSG) faaliyetlerini yürütmeleri,

2. Çevre koruma mevzuatına uygun çalışmaları,

3. Kalite yönetim sistemini uygulamaları,

4. Yapılacak işle ilgili gerekli iş organizasyonunu yapmaları,

5. Yapılacak işle ilgili gerekli ön hazırlıkları yapmaları,

6. Tekniğe uygun şekilde sakal/bıyık traşı/kesimi yapmaları,

7. Saça bakım yapılacak ürünleri belirlemeleri,

8. Tekniğe uygun şekilde saç kesim yapmaları,

9. Tekniğe uygun şekilde saç rengini değiştirmeleri,

10. Tekniğe uygun şekilde saça kalıcı şekil vermeleri, 

11. Tekniğe uygun şekilde saça geçici şekil vermeleri,

12. Mesleki gelişim faaliyetlerine katılmaya istekli olmaları amaçlanmaktadır.

 

PROGRAMIN UYGULANMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

1. Bu kurs programı erkek kuaförlüğü alanındaki nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak, toplumun daha sağlıklı ve güvenilir hizmet almasını sağlamak ve bu alanda kariyer sahibi olmak isteyen bireylerin mesleki gelişimlerine katkı sunmak amacıyla hazırlanmıştır.

2. Program içeriğinde yer alan konular bu alanda yayımlanmış ulusal meslek standardına uyumlu olarak ve alan uzmanlarının görüşleri doğrultusunda belirlenmiş ve anlamlı bir bütün oluşturacak şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca, içerik düzenlemesinde hedeflere uygunluk, yararlılık, aşamalılık, bilimsellik ve güncellik gibi ilkeler göz önünde bulundurulmuştur.

3. Program içeriğinde yer alan ve teorik eğitim gerektiren konuların işlenişinde anlatım, soru cevap, tartışma, beyin fırtınası, örnek olay; uygulamalı eğitim gerektiren konuların işlenişinde ise gösteri, gösterip-yaptırma, bireysel çalışma, grup çalışması, gezi-gözlem gibi farklı öğretim yöntem ve teknikleri uygulanacaktır.

4. Program süresince iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ortam, malzeme, araç, gereç ve cihazlardan kaynaklanabilecek tehlike ve risklerin giderilmesine ilişkin önlemler eğitici ve eğitimi veren kurum tarafından alınacaktır.

5. Kursiyerlerin öğrenmelerinin kalıcı izli olmasını sağlamak ve öğretme-öğrenme sürecini zenginleştirmek amacıyla konuların işlenişinde eğiticinin hazırladığı ders notları ve konuya ilişkin video, sunu vb. görsel-işitsel materyaller kullanılacaktır. Bunun yanı sıra öğretim süresince beceri gelişimini sağlamak amacıyla kursiyerlerin seviyesine ve ihtiyacına uygun sayıda uygulama yapmaları sağlanacaktır.

6. Kursiyerlerin program süresince öğrendiklerini gerçek yaşam durumlarında gözlemlemelerini sağlamak amacıyla aletli kuaför uygulamalarının yapıldığı ve gerekli şartları taşıyan kurumları ziyaret etmeleri sağlanabilir.

7. Program süresince erkek kuaförlüğü alanında uzman kişiler sınıfa davet edilerek onların örnek uygulamalarından, deneyim ve düşüncelerinden yararlanılabilir.

8. Öğretme-öğrenme sürecinde süreç değerlendirme kapsamında her konu sonunda teorik ve uygulamalı ara sınavlar yapılarak öğrencilerin eksik veya yanlış öğrenmeleri tespit edilecek 2 ve gerekli dönüt düzeltmeler yapılacaktır. Bu sınavlarda herhangi bir puanlama yapılmayacaktır. 9. Kurs programının sonunda Özel Öğretim Kurumları Mevzuatı çerçevesinde yapılacak teorik ve uygulamalı sınavlar ile kursiyerlerin programın amaçlarına ulaşma düzeyleri belirlenecek ve başarılı olanlara Kurs Bitirme Belgesi düzenlenecektir. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.01.2025 - Güncelleme: 12.01.2025 12:06 - Görüntülenme: 47
  Beğen | 0  kişi beğendi